U Zadru besplatna radionica pisanja projekata za program Europske unije Erasmus+

Agencija za mobilnost i programe EU u Zadru organizira dvodnevnu radionicu pisanja projektnih prijedloga za program Erasmus+ za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Radionica će se održati u utorak i srijedu 26. i 27. rujna u Velikoj vijećnici Zadarske županije, Ulica Božidara Petranovića 8.

Ova je radionica namijenjena nastavnicima, ravnateljima, pedagozima i ostalim predstavnicima ustanova u području strukovnog obrazovanja, a osobito potencijalnim, novim i manje iskusnim prijaviteljima projekata.
Polaznici će na radionici dobiti praktične savjete i pomoć u pripremi projektnih prijedloga.

Program Erasmus+ omogućuje primjerice odlazak učenika na stručnu praksu i osoblja na profesionalno usavršavanje u inozemstvo. Moguće je i partnerstvo s nekom od strukovnih ustanova u okviru kojega će razvijati nastavne planove u skladu s potrebama tržišta rada te razmjenjivati iskustva i inovativne ideje.

Sudionici radionice bit će upoznati i s primjenom Europskoga kreditnog sustava u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (ECVET). Riječ je o alatu za priznavanje ishoda učenja pojedinaca u drugoj europskoj zemlji s ciljem stjecanja kvalifikacije u domovini.

Sudjelovanje na radionici je besplatno uz obaveznu prijavu do 20. rujna putem prijavnog obrasca koji je dostupan na poveznici.

Više informacija o programu Erasmus+ dostupno je na mrežnim stranicama www.mobilnost.hr.

Share this