Predavanje Inženjerske sekcije HMD-a

lokacija: 
PMF Matematički odsjek
vrijeme: 
03.03.2021 - 18:00 - 19:00

Pozivamo Vas na predavanje Inženjerske sekcije HMD-a koje će Ksenija Sanjković pod naslovom "Novčani tokovi o mirovinskom osiguranju" održati u srijedu 3. ožujka 2021. s početkom u 18 sati. Predavanje će biti putem Zoom aplikacije. Obrazac prijave se nalazi na sljedećoj poveznici: Prijava, a prijave se zaprimaju do ponedjeljka, 1. ožujka 2021.

Napominjemo da će se predavanje snimati te će snimka naknadno biti dostupna putem web-stranice HMD-a. Ispunjavanjem prijavnice dat ćete svoju suglasnost na snimanje predavanja. 

 

Ksenija Sanjković

Voditeljica Inženjerske sekcije

 

O predavanju:

Na temelju Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima, mirovinska osiguravajuća nude programe obveznih i dobrovoljnih mirovina. Iako je mirovinsko osiguranje po svojoj naravi slično životnom odnosno rentnom osiguranju, zbog određenih specifičnosti određenih Zakonom, novčani tokovi se u mirovinskom osiguranju razlikuju od onih u klasičnom rentnom osiguranju. U sklopu predavanja prezentirat će se novčani tokovi koji se pojavljuju kod izračuna cjenika mirovinskog osiguranja, izračuna tehničkih pričuva, testa profita te utjecaj naknada, eventualne raspodjele dobiti i formiranja interventnih pričuva na iste.

Share this